08 Apr

Materiaalgebruik bij dierenverblijven

Het juiste verblijf voor uw hond, kat, knaagdier of vogel biedt voldoende comfort en bescherming voor het dier. Daarom gebruiken we enkel duurzame en sterke materialen zoals aluminium, verzinkt staal of hout. Elke diersoort (en soms zelfs elk dier) stelt zijn specifieke eisen m.b.t. verblijf en bescherming. 

Katten
Onze kattenrennen zijn stevig gebouwd en voldoen aan alle moderne welzijnsnormen. We zijn specialist in het maken van stevige aluminium kattenrennen. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor een tuinafscherming, een balkonkattenren of een speciale kat-proof hordeur, indien gewenst met luikje naar uw ren. Voor optimaal gemak kunt u ook kiezen voor een wanddoorvoer met afsluitbaar (chip)luik, eventueel met sluisverbinding naar uw kattenren in de tuin. Ook voor de inrichting van de kattenren bieden we opties, zo maken we zelf diverse klimmaterialen. De producten bestaan uitsluitend uit duurzaam materiaal en gaat bij normaal gebruik jaren mee. De meeste producten zijn onderhoudsvrij en roesten niet. Zo staat er, ook na jaren gebruik, nog een degelijk product.

Honden
Al onze hondenkennels voldoen aan alle moderne welzijnsnormen. Ze zijn niet alleen stevig gebouwd maar ook zeer makkelijk te reinigen. We hebben jarenlange ervaring in het bouwen en inrichten van hondenkennels voor professionele gebruikers zoals hondentrimsalons, fokkers, dierenasiels en dierenartsen. Onze maatwerk buitenverblijven zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal. De binnenkennels zijn opgebouwd uit aluminium kokers met trespa/hpl platen en/of betonplex. Ze zijn gelijmd en indien gewenst demontabel, voorzien van anti-slipvloer en voederset. Speciaal voor fokkers voorzien we de kennel ook van een warmtelamp of bodemverwarming, zodat kwetsbare puppy’s in een warme, veilige omgeving kunnen verblijven. We maken naast kamerkennels en werpkisten ook nachthokken, benches, transportkennels en autokooien. Zelfs een camperinbouw is mogelijk. Onze verblijven zijn geheel verlijmd, zodat ze niet alleen waterdicht zijn maar ook zeer goed schoon te houden. Voor speelweides maken we schaduwplaatsen van mesh. Zo kunnen de honden veilig naar buiten ondanks het zonnige weer. Voor hondenkennels maken we ook nieuwe kenneloverkappingen van polycarbonaat met dakgoot en afwatering.

Vogels
Een volière voor een ara of een andere papegaai is wel even wat anders dan een buitenverblijf voor vinken of kanaries. Een belangrijk onderdeel van een volière is dan ook het gaas, dat goed bestand moet zijn tegen de sterke snavel van sommige vogels. We geven u graag advies over de juiste maat en dikte van het gaas. Al onze volières kunnen indien gewenst worden voorzien van een waterdicht dak of een voederset. Ook bouwen wij speciale nachtverblijven met een vlucht naar het buitenverblijf via slim geplaatste luikjes.

Knaagdieren
We bouwen al bijna 50 jaar dierenverblijven in alle soorten en maten. Ook voor het verblijf van knaagdieren zoals cavia’s, hamsters, konijnen, degoes, gerbollen of muizen heeft Otten Pet Cages altijd een passende oplossing.
In onze meerdelige verblijven kunnen witte HPL tussenwanden geplaatst worden. Deze afscheidingen zorgen dat u gemakkelijk extra dieren kunt plaatsen, of de mannetjes en vrouwtjes van elkaar kunt scheiden als dat wenselijk is. Vanzelfsprekend zorgen we ook voor hooiruiven, drinksets en andere inrichting van het verblijf van de knaagdieren.

Caviatafels en konijnenrennen
Voor het onderwijs aan leerlingen van groenscholen bouwen we grote konijnenrennen of meerdelige verblijven. Deze kunnen worden voorzien van een handige lade om het verblijf eenvoudig schoon te houden. Ook maken we diverse soorten tafelkooien voor hamsters en cavia’s, de zogenoemde ‘caviatafels’. Hierbij kan de onderzijde gemaakt worden van plexiglas zodat de dieren goed zichtbaar zijn.